1 grudnia 2016

WRAP





Warzywa z grillowaną piersią zawinięte w pszeniczne placki to jest jedno z dań, które szybko możemy przygotować i zabrać  ze sobą, aby nakarmić naszego głodomora.

Składniki

pszenne wrapy (u nas kupne)
 pierś z kurczaka
awokado
mango
papryka słodka
papryka chilli
sałata rzymska
pomidorki koktailowe
cebula
ząbek czosnku
jogurt
sól 
pieprz

Na początek marynujemy mięso (najlepiej 2 godziny, albo grillujemy od razu, jak nie mamy czasu)  z czosnkiem, szałwią i oliwą. Solimy i pieprzymy. Grillujemy po 5 minut z każdej strony.
Warzywa i owoce kroimy w słupki. Grillowaną pierś kroimy w centymetrowe paski. Na podgrzanej wcześniej tortilli układamy na środku to co lubimy i dodajemy jogurt. Edek lubi ze słodką papryką, awokado, sałatą, pomidorkami i kurczakiem. My dodajemy do tego jeszcze chilli, mango i cebulkę. Tortillę zawijamy jak krokiety i grillujemy na rozgrzanej patelni po 1 minucie z każdej strony. Przekrawamy na pół, możemy spakować do pojemnika i w drogę.
Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz