![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhU96XbC0XFMp8r6_LVTFf_nPYFG50RjXZFFrxUcxUUt5Ey5qvL_UCQc8_YB4Qw9EnqqhOJqOHJe3EwKF_rXWGXqa9fHpJQ84otXYZttsaIGzK_8osjhZDxwu6FBtH6T0zWPAfY4h9ZfbI/s1600/1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfxVM6-Fzf4O1VcH0bJY-rfN3KVy8aVdiEpx4EGhiI7ekADOFHR_3LVUnRAG9ERkfSNV5el1fM6xx1jjovxnvJClBIRP7fiNvuqy_KKClncq7DfBD7OpFZp11iIkmnXyr6D8rEdRCKrfI/s1600/2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgp3N1NVujY5Pi7d95OUeD88_ktNlnAJv-OWpz27eFKPt29K5PRCXPz1ukLWCue1Da3QyqYocXcimV2s4kU_FZiAJds888IJ67AiSReIxxreeoJhKWM_OJY6gNfCeUUFcLgL7D-0egIY04/s1600/3.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQJXwzd_UpqROOExApEzGnYowf7QTAn8ihtZct8fICoqwpJ6JDeIBVLmuu8sDjBJVJGOysVN_cOISB-Z_zQPvnsjRdAMYZ3DRjTyc7TqKLgS3JfyG3Fzeu-ZFS1lJDOwd0wrovZzBUyaI/s1600/4.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLKiEYjXRqE1MMlSQ-ZIWSw0aMiRG_GQhU139RtmWFSV37V6yXhkHdeOcvojzJxp1UaXYOub47ZiM4Jdw3uinpKA76FwUVZSQ15llCBS4Xfb__R4Q4ChI_IhTeLQbgPde1Ucogoy1gyf8/s1600/5.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifxWGkKvaQvhqrajV2XHqAGaRSzEJLqMaj8zulKXOXT_azp5KdXXBgiXii-zZZTn7KLkhnBAZ4YYuJ6PEKlI72ng1RCj9-XDIpVxXUlskzfGzDFx90hSjhoJ-tlSFyQ9KMYLpGVqeXvss/s1600/6.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZBkw_JWAJWatzVd_rLpOYmkRAnWIsgQB58yrazdPHO0WSrPIeOKArFVYBYL0PI-GMBpyKs0Ng4neKZWMA85iUdfFtoevKi9X9TRvgS-6BQB-ThDqvelpPDjZQbUWA53TbgILsHWkCIdE/s1600/7.jpg)
Ostatnia szansa na zrobienie pysznych śledzi. Mamy nadzieję, że trafiliśmy w Wasze gusta. Do naszych śledzi wykorzystaliśmy wiele aromatycznych, rozgrzewających przypraw i dodatków: śledzie matiasy, żurawina, goździki, cynamon, kardamon, imbir, kurkuma, kolendra, czarnuszka, pieprz, ziele angielskie, jałowiec, gorczyca, orzechy (różnego rodzaju), miód, brązowy cukier muscovado, olej, ocet winny, whisky, cytryna, czerwona i biała cebula, koper.
Nasze inspiracje pochodzą z blogów:
Ziołowy Zakątek - marnowane śledzie po skandynawsku z przyprawami,
Gotuję, bo lubię / Kasia Guzik - korzenne śledzie z orzechami,
Eko Quchnia - korzenne śledzie z żurawiną.
Jeezzzzu i te Wasze zdjęcia!! Zjadłabym :P
OdpowiedzUsuńmy teź byśmy też już z chęcią skonsumowali ;)
Usuń