![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLKxgq3lVLogBW-g4wMbBj2WvBVFqURnSGoExUO4o70e_mCa0zzQ5KFNXgZca__bRWjONEpOpURQ-_DVQ9lhZFNgBSyhGSsmkPYArfyag600K3To7Ntbfc0QY6lUrihtfslSKr5TaRP7A/s1600/1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdLJDwrnhe4QEgY5mHsl_ZOkFzcC7bvp6eSLiSxfoRqt1L7JV5FL5JEo12kQS1ANUOv1_KvJSFfwKx02X8vywSTFOtR255ic5rKehAFXKI5Ta8WA_w6sLZ22OHtEGFzzqOy5dqRpDyaxI/s1600/2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrasNrzJ6k3oiYNYB2HoLiCnuXcu4sX0FxtHtZ3r_WL5ifCqhmy74huYDWOihgdnrI7if7q8PNAEDBO75jyvLMGrvc1shQoW3TaxwUA9Rlw6V16z_9uoHJQFTsmplKV40ZZOtGj-vhTIQ/s1600/3.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBNPMfPq_4geqZK0RnrAfYLYhrcUn6-yIGHAoEsXrD_UwUiq-gdnqV4t8DM1d9Up_AzDQsu01cAGq81qrTM2wufTTylcQXBaRsEmyzMRtulivSuNOs0ujU4U0cSCCFFTH9lMGigijBZko/s1600/4.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgiLky53sG5L89gcjB1acELy-8tPfWP1tLmUHoCL0D6GNE2uZnNvwdJElF8UiFkTewEM_KiXSE7YrvMOEMUkpotk22m4uirA5f0hD5JVR1Wvtm6HQlzOFwvCiclQ39H_JvmxqsFo6RVpg/s1600/5.jpg)
Robienie naszych pączków rozpoczęliśmy we wtorek. Najpierw zrobiliśmy karmelizowaną skórkę pomarańczową, która znalazła się na pączkach. Następnego dnia przygotowaliśmy ciasto i upiekliśmy pączki w piekarniku.
Paczki wyglądają i smakują bardziej jak bułeczki, ale nie są takie tłuste, a do tego przepyszne.
Przepis z Kwestii Smaku.
Przepis z Kwestii Smaku.
Pączki piekła moja babcia. To były najlepsze pączki na świecie.
OdpowiedzUsuńNasze babcie też piekły pyszne pączki. My szukamy nowych pomysłów na stare przepisy ;)
UsuńToście nas wyprzedzili ! Też dzisiaj planowaliśmy wypróbować przepis z kwestii smaku ;))
OdpowiedzUsuńZróbcie, polecamy ;)
Usuńmiły oku pomarańcz, o zdrowiu nie wspomnę.
OdpowiedzUsuńPomarańcze zjedzone przy robieniu skórki ;), co do zdrowia to szukamy nowych, lekkich przepisów
UsuńJa je robiłam z malinami :) wyszło pysznie ;)
OdpowiedzUsuńMy robiliśmy z powidłami pomarańczowymi, też były super ;)
Usuń