To już VI edycja Kawa Festival we Wrocławiu. Poszliśmy szlakiem festiwalu i spróbowaliśmy kilka kaw specjalnie przygotowanych na to wydarzenie. Odwiedziliśmy siedem miejsc i wypiliśmy siedem mocno od siebie różniących się napojów. Niestety nie zawsze udało nam się zjeść coś słodkiego.
Oto miejsca które odwiedziliśmy:
Różowe latte z różą - tylko dla fanów mocno słodkiej i mlecznej kawy. Nie nasze smaki.
Hibiskusowe bezy z pistacjami były w porządku.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4c7GjLaN_bYXBkATofidx1kp9CnwF6zumYMiPvstf9C7DJu-pm8YfuRMP2T2QRoApTME9rgANmE-p4R45ezj2OY0gWzxKRwV3iK3gzcRgnqOtTIDx3kN53iEtFBDHmF-bEsZElLRLuVw/s1600/Kawa+Festival+Wroc%25C5%2582aw+1.jpg)
Affogato na bazie wyraziście cytrusowego espresso z ziaren z Etiopii w połączeniu z lodami cytrynowymi. Cudowne połączenie i zdecydowany faworyt w tym zestawieniu.
Kremowy sernik malinowy z białą czekoladą i mascarpone, oprószony zielenią. Pychotka.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXTHP7tOcnELXeMX0aQdlT_MWSAfZ8fl5qTLOFlxLTXVoqaX9kVpW9grIy8rXgTlDJSRz8THv9JmvkpTbLHOs21vt9LiACzxIk6wb61681hw-jp5J9XsNPrbPnLp2YVA8QKTJ9kJvdQvM/s1600/Kawa+Festival+Wroc%25C5%2582aw+2.jpg)
Kawa Burundi Yandaro z palarni Figa Coffee. Pysznie i klasycznie.
Na ciasto domowego wypieku niestety się nie załapaliśmy.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2aG-HzMyL4S5DaPMoPRRtKhFVorW0zBZ3w-Mgms_Azz8FsonZfu0vausI_0GsmD7I3cOIWJWvLG2cVBiVtv9d5R6Q4l85VLrpm2N2N0e1NS4UbDyb7zvFrzoFDmz9Npf521WhScmPuqs/s1600/Kawa+Festival+Wroc%25C5%2582aw+3.jpg)
Mocha czekoladowa. Jak ktoś lubi kakao... Tutaj zdecydowanie polecamy alternatywne parzenia. Nie zawiedziecie się.
Mus, biała czekolada i róż. Niestety zabrakło w tym dniu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpF7cPUshAzgmzVJNWtPdWYQwxMVOLYR3V6I553mMaFcmrjBdKr2iScTG6M-Grcfy6cReN4vzouZMOY1s3dRv5yu0-EAVuxdiaMDBo8gDL9MlPzR_Zt17408rifvSAzjjG2MZCT1XdDV4/s1600/Kawa+Festival+Wroc%25C5%2582aw+4.jpg)
Podwójne espresso Yellow Bourbon, woda różana, mrożone czerwone porzeczki, kostki lodu, woda gazowana. Świetne połączenie. Mamy nadzieję, że napój pozostanie na wiosnę.
Tarteletka z kremem różanym, była bardzo dobra.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNwgzN8EJo11qLV37w52GOO64xtHlFsslfk8a4sULAEP5-vChYLseHqfmQWvyjMG7HwJNLSf6T0SDDz0gyOS-c5zFM-qP6JBO5NWGa8m_EQ4jHunmYTU9wtv-2DDd3EtuK5jrF1-RQYwI/s640/Kawa+Festival+Wroc%25C5%2582aw+5.jpg)
Frappe z syropem waniliowo-różanym. Podobnie jak w Ciż Cafe, nie nasze smaki. Zdecydowanie za słodko.
Kruche ciasto z białą czekoladą i karmelizowaną gruszką było dużo lepsze od kawy.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgatfYzS24UJ3eepiat7gqHuJOuFe__dhd8OkHFvqgiLS7rb4EP1eF-0rKmO2KKkKgNfES4AhR8o2rJ4dQ5OwfpIdXMK-GwW6HBKyD9naEfxEp9B6crHX5L4Irw5w-mrKSa7hvfc6u8q34/s1600/Kawa+Festival+Wroc%25C5%2582aw+6.jpg)
Paloma Coffee
Kawa z Etiopii, jabłkowo-cytrusowa na kostkach lodu z dodatkiem mięty. Bardzo miłe zaskoczenie.
Francuski croissant z wiśniowym dżemem. Czyżby najlepszy croissant w mieście?!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5Ub463VTG3ksA8PYGhX64O1vkxDmxdmfUwPJMmsXF0hm9ZtPoaNmb1-cIO79Ox_OeLE6QHObyW557O1WxsHjkXHsWJ3D0QqhDRxd7O8sNSdX88JS50rdr-uAAeCR3WX08vwuTSCZkaAc/s1600/Kawa+Festival+Wroc%25C5%2582aw+7.jpg)
Wiemy doskonale, że ile osób tyle opinii na temat kawy. My lubimy kawę czarną, z wyczuwalną nutą kwasowości i owoców, koniecznie bez cukru. Więc dla nas, z miejsc które odwiedziliśmy, wygrywa Cherubinowy Wędrowiec, a zaraz za nim uplasowało się Etno Cafe Okrąglak. Jedno wiemy na pewno, kawa we Wrocławiu ma się bardzo dobrze i z tego cieszymy się najbardziej.
Eⲭcеllent, what a website it is! Thiss web site prеsents helpful data too
OdpowiedzUsuńus, keep it up.